Turkinhoito

Vinkkejä turkinhoitoon-pitkäkarvaiset rodut

  • Harjaa sianharjaksista valmistetulla harjalla - Älä pese takkuuntunutta turkkia ja harjaa ilman harjausnestettä, se kuluttaa liikaa. Kulunut turkki on vaikea kunnossapidettävä ja se takkuuntuu helposti.

  • Pesujen välissä voit myös käyttää harjausnestettä. - Helpompi työstää ja poistaa sähköisyys karvapeitteestä. - Pohjustus seuraavaa pesua varten.

  • Takut. Koira laitetaan kyljelleen trimmauspöydälle. Aloita allaolevasta etutassusta - suihkuta harjausnestettä - hiero auki peukalolla/etusormella molemmin käsin, ja työskentele koirasta ulospäin. Jos takku on niin iso ettei se liukene hieromalla, leikataan pari kolme kertaa ohennussaksilla riippuen takun koosta - avataan takku sormin - harjataan harjalla vaihdetaan metalliharjaan ja lopuksi karstaan. Jatka rintakehästä ja rinnasta, toisesta tassusta ja kainaloista. Selkä, niska, pää, kaula ja häntä harjataan läpi. Korvakarvat nypitään. Jos koira on kokonaan huovuttunut - on viisainta jakaa työ useammalle päivälle, ei toki liian monelle, koska selvitetty turkki voi alkaa takkuuntumaan uudestaan. Tai käyttää leikkauskonetta. Kun Koira on kokonaan läpikäyty, se pestään ja on viisainta käyttää hoitobalsamia/karvanhoitoa/öljyä.

  • Takkutarkistus päivittäin korvien ympärys/taustat, kainalot ja rinta.
  • Useimmat pitkäkarvaiset rodut vaihtavat karvapeitteensä 8 - 20 kuukauden ikäisenä. Se kestää yleensä 1 - 3 kk. ja sinä aikana koira harjataan päivittäin.
  • Pese koira kerran kuussa ja harjaa vähintään kerran viikossa. Joitakin rotuja joudutaan harjaamaan useammin.

Uusi hajuton harjaus ja selvitysneste MATT-X

Notes!