Sympaattista seuraa kätevän kokoisena

Pieneläinten laaja kirjoa kattaa niin kääpiökanit, luppakorvakanit, pitkä- ja lyhytkarvaiset marsut, kesyrotat, gerbiilit ja hamsterit kuin kääpiöhamsterit ja maaoravat. Kysytyimpiä pieneläimiä ovat kääpiökanit ja hamsterit. Yleisesti ottaen pieni jyrsijä tai jäniseläin on suurta helpompi hoitaa ja käsitellä. Kaikki Eläinkeskuksen pieneläimet tulevat Suomesta: kasvattajilta, yhdistyksiltä, yrityksiltä ja pieniltä laitoksilta.

Aikaisemmin on tarjottu kaikille pieneläimille samaa siemenseosta. Nykyisin omistajat voivat räätälöidä lemmikeilleen omat ruokavaliot lajin, koon ja iän mukaan. Kasvisten ja purtavan lisäksi jokaisella jyrsijällä on omat erityistarpeet tarkkaan laskettuine vitamiinimäärineen ja rasvaprosentteineen. Jokaisella pieneläjällä on puolensa: kanin ja marsun olemusta ja luonnetta voisi verrata kissaan. Hamsteri on helppohoitoinen lapsille. Kesyrotta on älykäs ja erittäin seurallinen.

Hygienia on olennainen kysymys pieneläinten hoidossa. Yleensä noin kaksi kertaa viikossa jyrsijöille on vaihdettava purut. Henkisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että häkissä ei tarvitse viettää koko elämää. Häkin ulkopuolella marsua on syytä pitää silmällä ja huolehtia, ettei se joudu vahingossa hellan taakse tai muuhun paikkaan, josta se ei omin avuin pääse takaisin. Pieneläimen ostaja saa kirjalliset ohjeet ja paljon hyviä neuvoja mukaan Eläinkeskuksesta. Sitä ennen on kuitenkin syytä perehtyä kunkin pieneläimen hoitoon hakemalla lainaksi riittävän suuri pino kirjoja ja vielä kerran selvitettävä itselleen, jaksaako (myös muu perhe) sitoutua esimerkiksi kesyrotan päivittäiseen seurustelutarpeeseen.